Világbajnoki Selejtező Budapesten


Ismét rangos versenynek ad otthont kis hazánk. Budapesten kerül megrendezésre a Világbajnoki Selejtező Európai döntője. A verseny 2013. március 16-22-ig kerül lebonyolításra Budapesten. A verseny első öt helyezettje jogot szerez a 2013. június 1-20-ig megrendezésre kerülő Világ Bajnokságon való részvételre, melyet az oroszországi Ufa városában rendeznek. A versenyt március 23-án villámverseny követi majd 24-én ünnepélyes eredményhírdetéssel ér véget.
 Több játékos is képviseli a magyar színeket, szurkolunk nekik a minél jobb eredményhez.

A versenyről több információ található az alábbi linken: http://www.daminator.eu/2013_03_budapeszt/index.html

VI. Országos Dámajáték Bajnokság

Már 6. alkalommal került megrendezésre az  Országos Bajnokság. A versenyt a  Zalaegerszegi Dámajáték Egyesület rendezte meg. Részletek a verseny jegyzőkönyvében található.Megkezdődött az I. Országos Dámajáték Diákolimpia!!
Első alkalommal kerül megrendezésre ez a korcsoportos verseny, melynek budapesti eredményei itt megtekintketők.
A folytatás április 17-én lesz Zalaegerszegen.


Most érkezett

A 2010-es Ifjusági Európa Bajnokságot minden bizonnyal Lengyelországban rendezik Minsk Mazowiecki-ben a szokásos időben 2010. augusztus 1 és augusztus 7 között. Részletekben még vita van az EDC (Európai Dámajáték Szövetség) és a lengyel szövetség között.
EZÜST FENYŐ


2009 december 19-én  került megrendezésre a hagyományos EZÜST FENYŐ Ifjusági dáma csapat verseny. Sajnos a  hirtelen jött hóesés miatt többen nem tudtak eljönni, igy egy kicsit késve kezdődött  a verseny. A képen a győztesek láthatók.


Ifjúsági Európa Bajnokság 2008 Szczecin

Közelmúltban véget ért a 10 alkalommal megrendezett korosztályos verseny. Nagy várakozás előzte meg a jubileumi tornát, melynek egy lengyel nagyváros adott otthont. A rendezés színvonala némi csalódást okozott, különösen a korábbi lengyel rendezéshez képest. Sajnos játékosaink is alul teljesítettek a játszmáik egy része megtekinthető, mely elemzése okulás lehet többünknek:

Balogh Beáta

PDN letöltése

Baumgartner Ádám

PDN letöltése

Borsos Bálint

PDN letöltése

Borsos Dániel

PDN letöltése

Csécs Kristóf

PDN letöltése

Huzián Szabolcs

PDN letöltése

Gerencsér Zsófia

PDN letöltése

Szekeres Dániel

PDN letöltése

Vass Katalin

PDN letöltése

10. IFJUSÁGI EURÓPA BAJNOKSÁG

A balatongyöröki edzőtábor és felkészülési verseny után július 31-én elindul kis csapatunk a lengyelországi Szczecinbe. Itt kerül megrendezésre a 10. IFJUSÁGI EURÓPA BAJNOKSÁG. Hazánkat a ZDSE játékosai képviselik e rangos versenyen. A verseny 4 korcsoportban kerül lebonyolításra, a lányok és fiúk külön játszanak. Sajnos anyagi és egyéb okokból egy minimális létszámmal tudunk elutazni. A versenyen nem az elért eredmény a fontos, a tudás és tapasztalat gyarapítása az igazi cél. Remélhetőleg a verseny nyomon követhető lesz a következő angol nyelvű honlapon.IFJUSÁGI EURÓPA BAJNOKSÁG

VÁROSI EGYÉNI BAJNOKSÁG

Április közepén került megrendezésre a Városi Egyéni Bajnokság. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Besenyői Közösségi ház adott otthont a versenynek. A viadalt a Városi TV is meglátogatta, a felvétel itt megtekinthető.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Elkészült a ZDSE 2008. évi versenyprogramja mely szerint a soron következő verseny az Országos Egyéni Bajnokság lesz. A verseny a ZDSE rendezésében kerül lebonyolításra, a kiírás itt megtekinthető.


EZÜSTFENYŐ iskolák közötti csapatbajnokság

A közelmúltban került megrendezésre a ZDSE szervezésében a hagyományos Karácsony Ezüstfenyő Csapatverseny. Most először budapesti diákok is szerepeltek szép sikerrel. A versenyen három fős csapatok vettek részt, egy fő kötelezően leány volt. A csaknem hetven diák jól szórakozott a sokszor izgalmassá vált küzdelemben.